Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 58

SchoolBook-in.gr

Δημοσιεύθηκε από: Αλεξάνδρα Μπαλλή

Σήμερα στην χώρα μας , οι μαθητές αντιμετωπίζουν ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Καθημερινά είναι αναγκασμένοι να κουβαλάνε μια μεγάλη σχολική τσάντα γεμάτη με πολλά βιβλία. Άρα η ιδέα μας στηρίζεται στην εκπαίδευση. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σχολικό tablet,στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο ένα πρόγραμμα που θα ονομάζεται SchoolBook-in.gr. Αυτό θα είναι σαν ένα (“σχολικό”) “εκπαιδευτικό” κοινωνικό δίκτυο (social network). Το προϊόν μας απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα .Μ’ αυτό τον τρόπο επωφελούνται όλοι οι μαθητές. Θέλουμε να τους προλάβουμε από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας ,το οποίο γίνεται αισθητό μετά από πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ,πως σε έρευνες αποδείχτηκε πως το 80% έχουν παρουσίασαν πρόβλημα με την σπονδυλική τους στήλη ( σκολίωση ) από την σχολική τσάντα. Επίσης θα συνδέσουμε την μάθηση με την τεχνολογία ,στην οποία θα δώσουμε άλλον ένα ορισμό, αυτό του εργαλείου της δουλειάς. Επιπλέον το κράτος θα κάνει μια μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και χαρτιού, αφού δεν θα χρειάζεται να τυπώνει όλα αυτά τα βιβλία πια αφού θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή στο tablet. Τέλος, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο τζίρο στις εταιρίες που θα ασχολούνται με τον κλάδο της πληροφορικής ,αφού θα χρειαστούμε πάρα πολλά tablet.

Το προϊόν μας θα το προωθήσουμε στους μαθητές δημοτικού , γυμνασίου και λυκείου μέσα από το κράτος . Θα προτείνουμε στο κράτος την καινοτόμο ιδέα μας και θα προσπαθήσουμε να το πείσουμε για τα οφέλη της καινούργιας τεχνολογίας . Η πρόταση μας θα στηριχθεί πάνω στην δημιουργία ενός social network . Κάθε μαθητής θα έχει το δικό του tablet και μέσα στο tablet αυτό θα περιέχει αυτό το social network στο οποίο θα έχει δικό του λογαριασμό . Στο SchoolBook-in.gr οι μαθητές θα μπορούν να βλέπουν παλαιότερα θέματα εξετάσεων , θα είναι διαθέσιμα online test για την προετοιμασία του μαθητή , θα μπορεί να ανταλλάσσει τις εκθέσεις του με άλλους μαθητές και να βλέπει διάφορες σχολικές εργασίες . Εμείς λοιπόν θα είμαστε διαχειριστές αυτής της πλατφόρμας και μέσα σε αυτήν θα υπάρχουν αρκετές διαφημίσεις . Τα στάδια εξέλιξης της ιδέας που θα ακολουθήσουν για την υλοποίηση της είναι τα παρακάτω :
α) Να πείσουμε το κράτος
β) Να κατασκευάσουμε την ιστοσελίδα
γ) Να συνεχίσουμε το marketing και την προώθησή του και σε άλλες χώρες του κόσμου

Η τεχνολογία είναι ο βασικότερος παραγωγικός συντελεστής για την επιχείρηση μας. Η παραγωγή του προϊόντος μας και η παραμονή του στην αγορά εξαρτάται άμεσα από την τεχνολογία. Άρα είναι απαραίτητο να ενημερωνόμαστε για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει στην αγορά έτσι ώστε να αλλάζουμε όπου και όταν χρειάζεται το προϊόν μας σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα ή καλύτερα να δημιουργούμε εμείς τις εξελίξεις, που ιδιαίτερα στα προϊόντα που έχουν σχέση με πληροφορική, είναι ταχύτατες και ραγδαίες. Και αν θέλουμε η επιχείρηση μας να είναι και να παραμένει ο ηγέτης στην αγορά της πρέπει να δημιουργούμε εμείς τις εξελίξεις, γιατί η τεχνολογία επηρεάζει άμεσα το προϊόν μας, αλλά και ποιοτικά και ποσοτικά τον τρόπο παραγωγής και διάθεσης του. Ειδικά η τεχνολογία λογισμικού (αγγλ.: software engineering), όπως ονομάζεται η τυποποιημένη και συστηματική προσέγγιση στην ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση και συντήρηση λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών, είναι το απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή του προϊόντος μας.

Οι μαθήτριες από το 1ο ΓΕΛ Πειραιά
Μπαλλή Αλεξάνδρα
Μπαρδοπούλου Αιμιλία-Κατερίνα

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές