Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 63

RozmarinOregano

Δημοσιεύθηκε από: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΙΚΑΣ

Αναζητώντας μια ιδέα,πέρα της τεχνολογικής λαίλαπας (βλ. App) ,επικεντρωθήκαμε στην εγχώρια παραγωγή και στην ελληνική κουζίνα.Τι καλύτερο λοιπόν απ’ το να συνδυάσουμε ελαιόλαδο απ’ την Μυτιλήνη , βιολογικά μυρωδικά (δεντρολίβανο,ρίγανη) και μέλι,εσπεριδοειδή και ΠΟΠ κρέας π.χ. αρνάκια Ελασσόνας, ή ακόμα και κατσικάκι Καρύστου ;
Η συνύπαρξη όλων των παραπάνω μπορεί να μας χαρίσει ένα προϊόν με δύο βασικά πλεονεκτήματα:
• Προστιθέμενη αξία καθώς συνδιαζονται τα καλά λιπαρά από το λάδι, οι πρωτεϊνες από το κρέας και τα αντιοξειδωτικά από τα φρούτα
• Υψηλή διατηρησιμότητα /self-life ,λόγω του ότι θα έχει συσκευασθεί σε ΜΑΡ δηλαδή υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα
Το κρέας θα μαρινάρεται με πληθώρα υλικών και έτσι ο καταναλωτής θα είναι σε θέση να επιλέξει από μια μεγάλη ποικιλία όπως :
• Κατσικάκι μαριναρισμένο σε μέλι,πορτοκάλι ,σινάπι και δεντρολίβανο
• Κατσικάκι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο,ρίγανη και λεμόνι
• Κατσικάκι μαριναρισμένο σε ελαιόλαδο ,γκρέιπφρουτ,κρόκο Κοζάνης και αποξηραμένα φρούτα
• Κατσικάκι μαριναρισμένο σε σόγια,ελαιόλαδο,μανταρίνι και φυστίκια Αιγίνης
Το προϊόν θα είναι έτοιμο για μαγείρεμα και θα μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε συνοδευτικό του εκάστοτε ενδιαφερόμενου(π.χ. πατάτες , λαχανικά κ.λπ.) και θα ικανοποιεί όλα τα γούστα από τα πιο κλασσικά μέχρι τα πιο gourmet !
Θα αποτελέσει λοιπόν ένα εν δυνάμει εξαγώγιμο προϊόν και γιατί θα ταιριάζει με τις γευστικές απαιτήσεις διαφόρων χωρών και λόγω του ότι θα έχει αυξημένο χρόνο διατηρησιμότητας.
Η συγκεκριμένη ιδέα συνεπώς θα έχει και έμμεσα πλεονεκτήματα όπως:
• Τόνωση της τοπικής οικονομίας
• Προσπάθεια για κατοχύρωση νέων ΠΟΠ ελληνικών κρεάτων
• Κατανάλωση-εκμετάλλευση προϊόντων που προέρχονται από τη χώρα μας


Ελπίζουμε το προϊόν μας να βρίσκεται σύντομα στα πιάτα σας για να το απολαύσετε!

Απόστολος Τίκας,φοιτητής Χημικού ΕΚΠΑ
Ξανθή Θεοδοσίου,φοιτήτρια Χημικού ΕΚΠΑ

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές