Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 0

Interactive restaurant

Δημοσιεύθηκε από: Χρήστος Νασμής

Με την συνεχή αύξηση του τουρισμού ευνοείται ιδιαίτερα ένας κλάδος στις μεγάλες πόλεις, αυτός των εστιατορίων. Τα εστιατόρια μέχρι τώρα στην Αθήνα ή οι ταβέρνες τείνουν να έχουν την παραδοσιακή εκδοχή: τραπέζι-μενού-σερβιτόρος-παραγγελία-φαγητό-πληρωμή. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία κατά την οποία ο πελάτης είναι το παθητικό μέρος που απλά δίνει την παραγγελία και περιμένει το αποτέλεσμα, χάνετε η διαδικασία παρασκευής του προϊόντος. Αντί για αυτό, το εστιατόριο θα μπορούσε να γίνει πιο διαδραστικό έχοντας και τη συμμετοχή του πελάτη στη διαδικασία παραγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται με τρεις τρόπους. Ο πρώτος που αφορά πελάτες που τους ενδιαφέρει η άμεση επαφή με το φαγητό αποτελείτε από ένα κλασικό τύπο εστιατορίου, μόνο που τα τραπέζια θα είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να μπορούν να μαγειρεύουν οι ίδιοι οι πελάτες πάνω σε αυτό, για παράδειγμα στο μέσο του τραπεζιού να βρίσκεται μία σχάρα που θα τους δίνει τη δυνατότητα του μπάρμπεκιου μέσα σε ένα μαγαζί. Θα τους παρέχονται τα υλικά που επιθυμούν και θα αναλαμβάνουν δράση. Ο δεύτερος τρόπος είναι να υπάρχει ένας τεράστιος πάγκος χωρισμένος σε 4 κουζίνες, όπου στην κάθε μία θα υπάρχει ένας σεφ. Στην κάθε κουζίνα θα μαγειρεύεται και ένα διαφορετικό είδος φαγητού, π.χ. ζυμαρικά, κρέας, σαλάτες, ψάρια. Ο πελάτης θα μπορεί να πηγαίνει μπροστά στο σεφ και να τον καθοδηγεί για το πως να φτιάξει το πιάτο της αρεσκείας του και στη συνέχεια να παραλαμβάνει το πιάτο πηγαίνοντας στο τραπέζι του. Ο τρίτος τρόπος είναι να έχουν τη δυνατότητα οι πελάτες ηλεκτρονικής παρασκευής του πιάτου μέσω κάποιου Tablet και στη συνέχεια ο σεφ να το φτιάχνει όπως το έχουν ζητήσει οι πελάτες. Με το τρόπο αυτό δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία του μενού και θα φεύγουν ικανοποιημένοι. Αυτοί οι τρεις τρόποι μπορούν να συνδυαστούν σε ένα μόνο κτίριο ειδικά διαμορφωμένο. Το φαγητό θα αποτελεί μία διαδραστική διαδικασία και ο πελάτης θα επιλέγει το βαθμό με τον οποίο θα θέλει να εμπλακεί στην παραγωγή του τελικού προϊόντος. Πρόκειται για μία επιχειρηματική ιδέα που δεν υπάρχει στην Αθήνα και σε κάποιον κεντρικό δρόμο θα ήταν πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών που θα αναζητούσαν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο έχοντας και ποιότητα στο αποτέλεσμα.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές