Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 3

Ideasu - H πρώτη interactive τηλεοπτική crowdfunding εκπομπή

Δημοσιεύθηκε από: Γιωργος Μαργαρίτης

Εχεις μια ιδέα?
Θέλεις να δημιουργήσεις, να κατασκευάσεις, να ταξιδέψεις, να καταγράψεις, να συνθέσεις, να αγγίξεις, να βοηθήσεις αλλα δυστυχως δεν έχεις χρηματοδότηση για το νέο σου ξεκίνημα?

Μπορείς σε 15 λεπτά να πείσεις οτι η ιδέα σου αξίζει? Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα εχεις μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάσεις το προιόν, την υπηρεσία, την καινοτομία, το χόμπι, τον στόχο, το όραμα, τις προσδοκίες, το προορισμό σου και τελικά την χρηματοδοτική σου ανάγκη.

Μέσα σε 900 δευτερόλεπτα μπορείς να ζητήσεις την στήριξη χιλιάδων θεατων. Με ή χωρις business plan, οικονομοτεχνικες μελέτες, PhD και master, τεχνοκράτες επενδυτές ή διοικητικά συμβούλια χρηματοδοτικών οργανισμών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι το όραμα σου και η πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Καλωσήρθατε στο πρώτο τηλεοπτιικό interactive crowdfunding πρόγραμμα για την στήριξη και χρηματοδότηση των πιο απίστευτων, καινοτόμων ιδεών και επιχειρήσεων. Καλωσήρθατε στο Ideasu.

Startups
Στην Ελλάδα αναπτύσσεται γρήγορα μια νέα ομάδα επιχειρήσεων. Οι startup επιχειρήσεις ήρθαν για να μείνουν στην χώρα με τον αριθμό τους να αυξάνεται απο 16 το 2010 σε 144 το 2013 ενώ οι συνολικές επενδύσεις φτάνουν τα 42 εκ. Ευρώ . Τα στοιχεια είναι ενθαρρηντικά ωστόσο πολλοί νέοι επιχειρηματίες βρίσκουν δυσκολίες στην υλοποίηση της ιδέας τους λόγω χρηματοδότησης.

Μια απο τις πλέον δημοφιλείς λύσεις για χρηματοδότηση “εναλλακτικών” καινοτόμων project είναι η συμμετοχική χρηματοδότηση. Εκατοντάδες ιδέες βρήκαν τα κεφάλαια που χρειαζόταν μεσω του crowdfunding.

Πολλες απο αυτες ήταν ολοκληρωμένα προιόντα ή υπηρεσίες, άλλες απλές, σύνθετες ιδέες ,όλες όμως ήταν φιλοδοξίες και πρωτοβουλίες μεμονομένων ατόμων που ποτέ δεν σταμάτησαν να ελπίζουν και να ονειρεύονται.

What if
Τι θα λέγατε λοιπόν αν στο παραπάνω μοντέλο αφαιρούσαμε τον τυπικό webικο του χαρακτήρα, του προσθέταμε κάτι απο show, λίγο απο TED παρουσιάσεις και μια δοση απο interactive tv?

Τι εννοούμε? Αν μπορούσε ο καθένας να μιλήσει ζωντανά για την ιδέα του για τον στόχο του, χωρις απαραίτητα κάποιο business plan, χωρίς να έχει στη κατοχη του δεκάδες πτυχία, χωρίς διαπιστεύσεις ή ακόμη και αν δεν έχει ένα έτοιμο προιόντα.

Τι θα γινόταν αν μπορουσε ο καθένας να απευθυνθεί σε όλο το κόσμο είτε αυτοί είναι εν δυνάμει καταναλωτές ή απλά υποστηρικτές του οράματος. Αν μπορουσες εσύ να μεταφέρεις άμεσα την αγαπη σου για την ιδέα σου, το παθος σου, την προσφορά σου προς το συνολο. Τι θα γινόταν αν το σύνολο σε επιβράβευε και σου έδινε την ώθηση που χρειάζεσαι να προχωρήσεις. Αν μπορουσε το συνολο να στηριξει και να χρηματοδοτήσει την ιδέα σου.Ποσο πιο ευκολο θα ηταν για σενα να προχωρήσεις?**

Script
To Ideasu είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα – διαγωνισμός όπου ο καθένας μπορεί να παρουσιάσει την νέα καινοτόμο ιδέα, δημιουργία, πρωτοβουλία του και να ζητήσει χρηματοδότηση απευθείας απο το τηλεοπτικό κοινό. Οι συμμετέχοντες έχουν 15 λεπτά στην διάθεση τους να παρουσιάσουν την ιδέα τους και να πείσουν το τηλεοπτικό κοινό ότι αξίζει να χρηματοδοτηθούν.

Κατα τη διάρκεια του προγράμματος οι τηλεθεατές μπορούν να χρηματοδοτήσουν απευθείας την ιδέα που τους άρεσε ή να ψηφίσουν την καλύτερη. Ολα τα παραπάνω ζωντανά στην τηλεόραση, με αρκετή διαδραστικότητα μέσω internet (ψηφοφορία) και ένα μεγάλο έπαθλο για την πιο δημοφιλή ιδέα.

Το κέρδοςγια τους συμμετέχοντες προκύπτει απο την απευθείας χρηματοδότηση που μπορεί να λάβουν απο το τηλεοπτικό κοινό, την δεδομένη προβολη τους και την άμεση ευρεση υποστηρικτών και εν δυνάμει καταναλωτών εφόσον πρόκειται για επιχειρηματικό σχέδιο.

Ολες οι ιδέες που θα προβάλονται στην εκπομπή θα δημοσιεύονται και στο web όπου οι χρήστες μπορουν να συνεχίσουν να στηρίζουν οικονομικα τις ιδέες που τους άρεσαν.

Η εκπομπή θα προσφέρει πολλών ειδών καινοτομίες στον τρόπο ψηφοφορίας των ιδεών που θα παρουσιάζονται. Αυτό που μπορουμε να αναφέρουμε είναι οτι θα χρησιμοποιηθούν πολύ τα social media και άλλα interactive μέσα κατα την διάρκεια της εκπομπής.

Σκοπός μας είναι η εκπομπή να προσφέρει ένα grandprize το οποίο θα κερδίσει η ιδέα που αρέσει περισσότερο στον κόσμο.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων που διαβάσατε τo παραπάνω κείμενο (ήταν λιγάκι μεγάλο) και ελπίζουμε να τα πούμε on air. Ελπίζουμε η εκπομπή να βγεί στον αέρα και να χρηματοδοτηθούν οι ανθρωποι πίσω απο τις καλύτερες ιδέες που έχει η χώρα

Θα κλείσουμε το κείμενο με το παρακάτω ώς τροφή για σκέψη...

O me! O life!... of the questions of these recurring; of the endless trains of the faithless... of cities filled with the foolish; what good amid these, O me, O life?" Answer. That you are here - that life exists, and identity; that the powerful play goes on and you may contribute a verse. What will your verse be?"

Γ. Μαργαρίτης Founder Ideasu

ideasugr.blogspot.gr


........................................................................................................................................................................................................................................................................................

Συχνές ερωτήσεις
Ποσα λεπτά έχει ο διαγωνιζόμενος. Πρέπει η ιδέα να εχει υλοποιηθεί?

15 λεπτά είναι ο χρόνος της παρουσίασης. Οσοι συμμετέχουν οριζουν ελάχιστο ποσό χρηματοδότησης. Οχι η ιδέα δεν είναι απαραίτητο να έχει υλοποιηθεί. Μπορεί να είναι μια πρόταση, μια πρωτοβουλία, ένα προσχέδιο. Σημασία για το Ideasu εχει ο δημιουργός. Ψάχνουμε να βρούμε τα πιο δημιουργικά άτομα που θα εμπνεύσουν και άλλους.

Θα υπάρχει κριτική επιτροπή κατα τη διάρκεια της εκπομπής η οποία θα αξιολογεί της παρουσιάσεις?

Ναι θα υπάρχει μια επιτροπή ανθρώπων διαφόρων ειδικοτήτων και επαγγελματικών προσανατολισμών οι οποίοι ωστόσο δεν θα κρίνουν τις ιδέες. Κυρίως θα βρίσκονται εκεί για να εκφράσουν απορίες, να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν πάνω σε οποια προιόντα παρουσιαστούν και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες. Για τον λόγω αυτό δεν είναι κριτές, αλλα mentors.

Τι ορίζεται ώς καινοτομία.

Η καινοτομία ορίζεται ως «η εφαρμοσμένη χρήση της γνώσης με σκο?πό την παραγωγή ή/και ?παροχή νέων ή ουσιαστικά βελτιωμένων ?προϊόντων, διαδικασιών και υ?πηρεσιών ?που βρίσκουν άμεσης ?παραγωγικής, χρηστικής ή/και εμ?πορικής εφαρμογής»

Πως επιλέγονται οι ιδέες?

Ολες οι προτάσεις και δράσεις που θα υποβληθούν θα επιλεχθουν με βαση την καινοτομία, την προσφορά στο σύνολο,τον απώτερο στόχο και το πάθος και θέληση των δημιουργών της.Το ideasu θέλει να αναδείξει τους ξεχωριστους, δημιουργικούς ανθρώπους πίσω απο τα επιτεύγματα.

*Μετα τα 15 λεπτά προβολής τι?**

Όλες οι ιδέες θα δημοσιεύονται και online ώστε οι χρηστες του internet να μπορουν να τις αξιολογήσουν και να χρηματοδοτήσουν.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές