Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 23

Gr-Eco-llage

Δημοσιεύθηκε από: Λουΐζα Σπεντζοπούλου

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και έχουμε ξεχάσει τη σημασία της φύσης. Συνεχώς επεκτείνουμε τις πόλεις μας εις βάρους του περιβάλλοντος. Αρχίζουμε σιγά σιγά όμως να βλέπουμε τις επιπτώσεις των ενεργειών μας. Η φύση μας εκδικείται. Είναι καιρός λοιπόν να τη σεβαστούμε και να την αγαπήσουμε όπως της χρειάζεται χωρίς να καταπιέζουμε τις δικές μας ανάγκες. Το Gr-Eco-llage συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την τεχνολογία, καθώς πρόκειται για ένα "οικολογικό χωριό".
Το Gr-Eco-llage είναι ένας βιοκλιματικός οικισμός στην Κρήτη. Είναι ενεργειακά αυτόνομος αφού εκμεταλλεύεται τις ενεργειακές πηγές που παρέχει η φύση (π.χ. Αιολική ενέργεια, ηλιακή ενέργεια κλπ). Είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί σε αρμονία με τη φύση και να την επιβαρύνει στο ελάχιστο δυνατό. Στο Gr-Eco-llage χρησιμοποιούνται συστήματα που ανακυκλώνουν τα τροφικά απόβλητα (κομποστοποιητές) τα οποία μετατρέπουν τα απόβλητα σε λίπασμα. Επίσης διαθέτει σύστημα βιολογικού καθαρισμού το οποίο εξάγει νερό που αργότερα χρησιμοποιείται για πότισμα. Σε όλη την έκταση του οικισμού υπάρχουν συστήματα συγκέντρωσης του νερού της βροχής, το οποίο φιλτράρεται και αργότερα χρησιμοποιείται και αυτό για πότισμα. Το ανακυκλωμένο λίπασμα και νερό χρησιμοποιούνται στα θερμοκήπια και στον κήπο του Gr-Eco-llage που έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του οικισμού σε φρούτα και λαχανικά.
Ο οικισμός Gr-Eco-llage είναι κατάλληλος για όσους επιθυμούν να ζήσουν κοντά στη φύση χωρίς να στερούνται τις παροχές της σύγχρονης τεχνολογίας.
Το εσωτερικό κάθε κατοικίας, όπως και το εξωτερικό, είναι διακοσμημένο με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Κυριαρχούν τα γήινα χρώματα ώστε να υπάρχει η αίσθηση του φυσικού στοιχείου.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές