Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 0

F-eat

Δημοσιεύθηκε από: Παύλος Τουμπέκης

Το Feat, είναι μια δυνητική αλυσίδα καταστημάτων γρήγορης και ταυτόχρονα υγιεινής εστίασης, με γεύματα βασισμένα στην Παλαιολιθική διατροφή .
Απευθύνεται και δίνει λύση σε όλους εκείνους που προσέχουν την υγεία τους μέσω της διατροφής τους, είτε διότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας (διαβήτης, παχυσαρκία κ.ά.), είτε διότι απλώς επιθυμούν να παραμείνουν υγιείς. Αυτοί μπορεί να είναι άνθρωποι που, είτε γυμνάζονται (ερασιτεχνικά/ επαγγελματικά) και ακολουθούν ένα διατροφικό πλάνο, είτε δε γυμνάζονται και μέσω της διατροφής επιθυμούν να διατηρούνται σε «φόρμα». Επίσης, μπορεί να είναι εργαζόμενοι και υπάλληλοι εταιριών, οι οποίοι δεν τρώνε σπίτι τους και αναζητούν υγιεινές επιλογές για το μεσημεριανό τους προκειμένου να μην αναγκάζονται να φέρουν καθημερινά τα γνωστά… τάπερ από το σπίτι.
Απώτερος σκοπός μας είναι να ωθήσουμε τον κόσμο στην υγιεινή διατροφή και να τους πείσουμε ότι ένα φαγητό μπορεί να έχει ταυτόχρονα καλή γεύση και να κάνει καλό στον οργανισμό μας.
Το Feat πρόκειται για φυσικό αλλά και για online κατάστημα, που θα λειτουργεί για τις παραγγελίες αλλά και για την προβολή της επιχείρησης. Σκοπεύουμε να αναπτυχθούμε (με franchising) γρήγορα σε πανελλαδικό επίπεδο και μακροπρόθεσμα να επεκταθούμε και σε ξένες αγορές.
Ο κλάδος της γρήγορης εστίασης, στον οποίο επιθυμεί να «εισβάλλει» το Feat είναι ένας διαρκώς αναπτυσσόμενος κλάδος, αποτέλεσμα ενός νέου μοντέλου καταναλωτικών συνηθειών και τρόπου ζωής, που καθιστά τη διατροφή εκτός σπιτιού κατά πρώτο λόγο ανάγκη.
Ειδοποιός διαφορά του Feat σε σχέση με τον υφιστάμενο ανταγωνισμό αποτελεί η παλαιολιθική διατροφή, πάνω στην οποία θα βασιστούν τα προϊόντα μας. Πέρα των κυρίων προϊόντων (γευμάτων) μας, έχουμε αναπτύξει κάποιες συνοδευτικές υπηρεσίες (π.χ. υπηρεσία εξατομικευμένων γευμάτων).
Το Feat διαθέτει προσωπικότητα, πλήρως προσανατολισμένη στην κοινωνία και στο περιβάλλον, με ενέργειες όπως τη διάθεση των αποθεμάτων φαγητού σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τη λειτουργία συσκευών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κ.ά..
Έχουμε σχεδιάσει και μελετήσει ένα “Performance Marketing” σχέδιο, το οποίο στηρίζεται κυρίως σε ανέξοδες τεχνικές προώθησης, έτσι ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για διαφήμιση, χωρίς ταυτόχρονα να επηρεάζεται αρνητικώς η αποδοτικότητα των εν λόγω μέσων/ τεχνικών.
Η ομάδα υλοποίησης και εκπόνησης του παρόντος επιχειρηματικού σχεδίου για το Feat, αποτελείται από πέντε βασικά άτομα που προέρχονται από τρεις συμπληρωματικούς κλάδους: Τον κλάδο του Business Development, του Web Development και του Web Designing. Φυσικά, στην υλοποίηση του εγχειρήματος συνεργαζόμαστε και με άλλα πρόσωπα π.χ. σεφ .
Το αρχικό ποσό επένδυσης υπολογίζεται στα 51.500 €. Πρόκειται για μια επένδυση με «νεκρό σημείο» μες στον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές