Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 1

Επαναχρησιμοποίηση νερού

Δημοσιεύθηκε από: Γεώργιο; Δούμας

Η έλλειψη νερού είναι ένα πρόβλημα που θα γίνεται όλο και πιο έντονο τα επόμενα χρόνια. Τα νησιά της Ελλάδος έχουν έναν παραπάνω λόγο να προσπαθούν να αξιοποιούν στο έπακρο κάθε δυνατότητα συλλογής και εξοικονομήσεως ύδατος. Για την συλλογή απο την βροχή έχουν γίνει προτάσεις στο παρελθόν , οπότε δεν θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα. Το θέμα μου είναι η επαναχρησιμοποίηση του οικιακού νερού. Η ιδέα μου με απλά λόγια έχει ως εξής: επαναχρησιμοποίηση του νερού απο τον νεροχύτη της οικίας , και προώθησή του στα καζανάκια της τουαλέτας.
Αναλυτικότερα , σπαταλάμε κάθε μέρα πολύ νερό για να πλύνουμε τα φρούτα μας , και τα λαχανικά μας , ή ακόμα και να ξεπλύνουμε τα σαπουνισμένα πιάτα. Αυτό το νερό δεν υπάρχει λόγος να απορριφθεί άμεσα , αλλά μπορεί να περάσει απο έναν ακόμα κύκλο χρήσεως , καταλήγοντας στο καζανάκι της τουαλέτας. Οπότε χρειάζεται μια κατασκευή , θα είναι κάποιας μορφής σωλήνωση που θα ενώνει το κάτω μέρος του νεροχύτη με το καζανάκι. Πρέπει να καλύπτονται και οι εξής συνθήκες : ο καταναλωτής θα έχει δυνατότητα με μια απλή κίνηση (κάποιος μηχανικός διακόπτης πχ) να ενεργοποιεί την επικοινωνία μεταξύ νεροχύτη-καζανάκι , αλλά και να την διακόπτει. Διότι μπορεί ορισμένες φορές αυτά που θα φεύγουν απο το νεροχύτη (πχ όταν σαπουνίζει ή ξεπλένει μια κατσαρόλα με πολλά λάδια) να μην θέλει να πάνε στο καζανάκι. Στις υπάρχουσες οικίες και ξενοδοχεία , θα είναι συχνά δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια τέτοια κατασκευή , αλλά αν πραγματοποιηθεί , θα δώσει εισόδημα στους υπάρχοντες υδραυλικούς και μετά η εξοικονόμηση χρήματος απο τον μειωμένο λογαριασμό νερού θα κάνει απόσβεση για τον ιδιοκτήτη της οικίας/ξενοδοχείου. Οπότε το χρήμα κυκλοφορεί κατα κύριο λόγο μέσα στο νησί, και δεν φεύγει έξω (δεν χρειάζεται πχ η αγορά κάποιου ακριβού εξοπλισμού που θα έρχεται ως εισαγόμενο προϊόν, οπότε δεν θα επιβαρυνθεί το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδος. Υποθέτω οτι τις σχετικές σωληνώσεις μπορούν να τις κατασκευάζουν ελληνικά εργοστάσια). Στις καινούργιες οικοδομές , θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε η λεκάνη να είναι σε τέτοια θέση στην τουαλέτα, που να απέχει μόνο έναν τοίχο απο τον νεροχύτη (οπότε ο αρχιτέκτονας θα σχεδιάζει κατάλληλα τα δωμάτια και θα βάζει το μπανιο και την κουζίνα σε θέσεις που να ικανοποιείται η απαίτηση της γειτνίασης) και το ύψος απο το καζανάκι να είναι λίγο χαμηλότερα απο τον νεροχύτη.
Αυτή η μέθοδος φυσικά δεν θα περιοριστεί στα νησιά , μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα , σε όλο τον κόσμο , με μεγάλη εξοικονόμηση νερού καθημερινά σε πλανητικό επίπεδο. Απλά ανέφερα τα νησιά λόγω εντονότερου προβλήματος λειψυδρίας.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές