Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 99

"Blind walker"

Δημοσιεύθηκε από: Λιτσα Ισμηνη Λαγγουρα Καρλη

Έχοντας ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων τέθηκε ως επίλυση η ιδέα να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που θα ευνοεί την καθημερινότητα των ατόμων με απώλεια όρασης. Έτσι η προσπάθεια αυτή κατέληξε στον σχεδιασμό ειδικών γυαλιών με σκοπό την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.
Η γενική περιγραφή είναι βασισμένη στον εύκολο χειρισμό τους, που αποτελείται από έναν μόνο διακόπτη στο δεξί μέρος του σκελετού των γυαλιών .Ενεργοποιώντας το σύστημα, τίθεται σε λειτουργία η αυτόματη λήψη σημάτων ενσωματωμένου GPS, το οποίο δέχεται φωνητικές εντολές από τον κάτοχο μέσω ενός ασύρματου μικροφώνου. Έτσι το σύστημα πλοήγησης είναι προγραμματισμένο ώστε να χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από το GPS για να οδηγήσει τον πεζό στο ακριβές σημείο της επιλογής του, δίνοντας τις εντολές στο συνδεόμενο ασύρματο ακουστικό.
Ο σκελετός των γυαλιών έχει τέσσερις ενσωματωμένες κάμερες, όπου οι δύο βρίσκονται στα άκρα του μπροστινού μέρους του σκελετού με γωνία λήψης 60 μοιρών ενώ οι άλλες δύο στα πλαϊνά του με γωνία λήψης 120 μοιρών. Οι κάμερες επιτυγχάνουν ακριβής παρατηρητικότητα για τυχόν εμπόδια στη διάρκεια της διαδρομής. Τέλος το σύστημα τροφοδοτείται από μία ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία όπου φορτίζεται στο αριστερό άκρο των γυαλιών, που είναι υπαρκτή η θύρα USB.
Φτάνοντας στο τέλος της περιγραφής, είναι κατανοητό ότι τα συγκεκριμένα γυαλιά δημιουργούνται για να φέρουν την επανάσταση στον τρόπο ζωής των ανθρώπων αυτών.Το σύστημα αυτό δηλαδή παρέχει στους κατόχους την ελευθερία στην καθημερινότητά τους, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Χρησιμοποιώντας δηλαδή τα ειδικά αυτά σχεδιασμένα γυαλιά,τα άτομα με απώλεια όρασης θα εισάγουν φωνητικά τον προορισμό τους. Στη συνέχεια οι εντολές του GPS θα δίνονται στο ασύρματο ακουστικό του κατόχου, που σε συνδυασμό με τις κάμερες, θα προσφέρουν όλες τις λεπτομέρειες και τους κινδύνους στη διάρκεια της διαδρομής.
Ο στόχος της δημιουργίας αυτής είναι η πραγματοποίηση μίας ενωμένης κοινωνίας όπου δεν θα γίνονται διακρίσεις και αποκλεισμοί ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων.Θα βασίζεται δηλαδή στην ισότητα όλων των ανθρώπων

Ομάδα« Ισμήνη Καρλή, Λίτσα Λάγγουρα»

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές