Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 10

Augmented Reality Αρχαιολογικών χώρων.

Δημοσιεύθηκε από: Αλέξανδρος Χέμερυ

Χρήση κινητού τηλεφώνου η ταμπλετ για την απεικόνιση αρχαίων Ελληνικών μνημείων σε τρισδιάστατη μορφή και σε πραγματικό χρόνο (real-time 3D). Οι επισκέπτες των αρχαιολογικων χώρων θα εγκαθιστούν την εφαρμογή στο κινητό/ταμπλετ τους και στοχεύοντας την κάμερα προς τα ερείπια ενός μνημείου θα μπορούν να το δουν απο την οθόνη τους όπως ήταν εκείνη την εποχή ολόκληρο και να κινηθούν στο φυσικό χώρο περιεργαζοντας το τρισδιάστατο μοντέλο στο φυσικό του περιβάλλον από όλες τις πλευρές/οπτικές γωνίες.
Ένα παράδειγμα μιας χρήσης αυτής της τεχνολογίας σε μουσείο μπορείτε να δείτε στον αναρτημένο σύνδεσμο του youtube.

Για την υλοποίηση χρειάζεται το Metaio Augmented Reality Mobile SDK (http://www.metaio.com/software/mobile-sdk/) που διατίθεται δωρεαν με watermark και με 20.000€ για Pro license εμπορικής χρήσης χωρίς το watermark.

Έτοιμοι αρχαιολογικοι χώροι/κτήρια μέχρι στιγμής που έχουν δημιουργηθεί σε 3D και φέρουν την πιστοποίηση της εφορίας αρχαιοτήτων είναι η Αρχαία αγορά της Αθήνας, η αρχαία Μίλητος, η αρχαία Πριήνη και η αρχαία Ολυμπία από το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.
Τα τρισδιάστατα αυτά μοντέλα φυσικά χρειάζονται μερική τροποποίηση που όμως δεν απαιτεί πολύ χρόνο. (Εαν φυσικά βρεθεί η χρηματοδοτηση και με τη σειρά του συμφωνήσει και το ΙΜΕ να παραχωρήσει τα τρισδιάστατα μοντέλα του η να συμβάλει πιο ενεργά στην υλοποίηση του project).


Ακολουθουν τεχνικες σημειωσεις/ιδεες:

- Εφαρμογη SPA (Solar Position Algorithm), μεσω GPS για τον κυριο φωτισμο των τρισδιαστατων μοντελων (το SPA δινει την ακριβη θεση του ηλιου αναλογα με την ωρα και το γεωγραφικο μηκος/πλατος) και συμπληρωματικο Image Based Lighting η αναλυση contrast ενος καρε video σε buffer για post-processing του 3d layer ωστε να ταιριαξει περισσοτερο με την εικονα του video.

- Εκτος απο τα κτηρια θα μπορουσαν να προστεθουν και ανθρωποι με animation εχοντας μια διαδραση με τους χωρους/κτηρια. Η οθονη του κινητου/ταμπλετ να γινει ουσιαστικα ενα μικρο παραθυρο στο παρελθον απ οπου ο επισκεπτης θα μπορεσει να εξερευνησει το χωρο και να παρει μια πιο ολοκληρωμενη εικονα της εποχης.


Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές