Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 4

apisdrive --εφαρμογή διαχείρισης μελισσοσμηνών

Δημοσιεύθηκε από: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΦΟΓΕΩΡΓΟΣ

Είναι ένα μικρό πλασματάκι που μπορεί να δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη.

Η μελισσοκομία αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής για τη χώρα μας ,είναι δεύτερη σε θέση στην Ευρώπαική ένωση μετά την Ισπανία από απόψεως κατοχής μελισσοσμηνών.

Οι μελισσοκομοι ολοένα και αυξάνονται..
Πολλά μελισσοκομικά σεμινάρια πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Ελλάδα από Δημόσιους και Ιδιωτικούς φορείς γεγονός που οδηγεί στο ότι αναμένεται ραγδαία αριθμητική ανάπτυξη των μελισσοσμηνών.

Απαραίτητη είναι η ανάπτυξη μίας ελληνικής απλοποιημένης εφαρμογής όπου θα εκδίδει barcode για κάθε κυψέλη και με ένα smarphone θα σκανάρουμε και θα οδηγούμαστε σε μία βαση που θα καταγράφουμε ιστορικά και στατιστικά στοιχεία του κάθε σμήνους όπως ( η ποσότητα παραγωγής, η ηλικία της βασίλισσας , καθώς φωτογραφίες, videos και ηχητικά αρχεία).

Μέσω μιας ιστοσελίδας όπου θα έχει κάθε μελισσοκόμος μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης θα μπορούν να πραγματοποιούνται τηλεδιασκέψεις μεταξύ μελισσοκόμων , συνομιλίες σχετικά με προβλήματά , όπως να αποφεύγονται τα σημεία που έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα , που έχει κακοκαιρία , σημεία που πλησιάζει πυρκαγιά ή σημεία που δεν δίνουν σημαντική ποσότητα παραγωγής αλλά και με θετικά δεδομένα μιας περιοχής , δηλαδή που έχουμε μεγάλη νεκταροέκκριση και σε ποια φυτά.

Σε περίπτωση κλοπής μελισσιών θα μπορούν να ειδοποιούν αμέσως όλοι οι χρήστες για τον τόπο και το χρόνο του συμβάντος.

Η ολοκληρωμένη αυτή εφαρμογή θα βοηθήσει πολύ τους νέους μελισσοκόμους αλλά και τους παλιούς ώστε να κάνουν τη γλυκιά δουλεία τους σωστά και οργανωμένα.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές