Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 3

Ancient Greece Film Set

Δημοσιεύθηκε από: Γεώργιος Σαουλίδης

Προτείνεται η δημιουργία film set, εξωτερικών σκηνικών δηλαδή για κινηματογράφιση σε Αρχαία Ελλάδα.

Υπάρχει ήδη το σκηνικό στην Cinecitta από την τηλεοπτική σειρά Rome με σκηνικά Αρχαίας Ρώμης. Εμείς μπορούμε σε αυθεντικό ελληνικό τοπίο (κάπου σε ελληνική επαρχία λόγω αναγκών χώρου και φύσης) να προσφέρουμε υπηρεσίες γυρισμάτων για παραγωγές από όλο τον κόσμο.

Τα ελληνικά σκηνικά θα είναι φυσικά αυθεντικά στον σχεδιασμό και θα συνοδεύονται από αυθεντικές ενδυμασίες και αντικείμενα. Όλα αυτά θα είναι στην διάθεση της παραγωγής για ενοικίαση, μαζί με εκπαιδευμένους κομπάρσους που θα γνωρίζουν πως να μπουν αμέσως στον ρόλο για να προσφέρουν ρεαλιστικό background Αρχαίας Ελλάδας.

Η ιδέα εκτός από εγγενές ενδιαφέρον και ευκολία υλοποίησης, θα ενισχύσει την τοπική αγορά όπου τελικά αυτή υλοποιηθεί γιατί θα χρειάζονται:
- Εγκαταστάσεις διαμονής
- Catering
- Κινηματογραφικός εξοπλισμός
- Ηθοποιοί
- Κομπάρσοι
- Βεστιάριο
- Άλογα
- Εκπαιδευτές, ειδικοί, τεχνικοί, ιστορικοί
και άλλα.

Εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον των Ελλήνων ειδικών θα είναι μεγάλο και θα δωθεί αυθεντικότητα στα ενδύματα, στην συμπεριφορά, ακόμα και στην Αρχαία ελληνική ομιλία πράγμα το οποίο θα γίνει ποθητό από τις ξένες παραγωγές.

Στόχος της ιδέας δεν είναι οι μεγάλες υπερπαραγωγές, αλλά οι μεσαίου budget παραγωγές όπως σειρές BBC, Canal+ κλπ, ταινίες μυθοπλασίας, δραματοποιημένα ντοκυμανταίρ, σειρές μυθοπλασίας. Τα σκηνικά θα είναι εμφανισιακά καινούργια, δηλαδή όχι ερείπια, ο στόχος θα είναι να μεταφέρουν τον θεατή στην εποχή της Αρχαίας Ελλάδας.

Επίσης τα σκηνικά θα είναι στρατηγικά φτιαγμένα για να μεγιστοποιούν το production value χωρίς υπερβολές, δηλαδή εκμεταλλευόμενα τις τεχνικές set extension με green screen, συνδιασμός εξωτερικών με modular εσωτερικών χώρων για γυρίσματα και άλλα.

Μελλοντικά η ιδέα αυτή μπορεί να συνδιαστεί ως ατραξιόν τουρισμού και ακόμα και καλοκαιρινής κατασκήνωσης παιδιών με θεματική την επιμόρφωση της Ιστορίας μας.

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές