Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας από το IST College

Βάζεις την τρέλα; Βάζουμε το business.

Λάβε κι εσύ μέρος στον πιο “crazy” διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Ψήφοι: 11

Agrologies- Agricultural Technologies

Δημοσιεύθηκε από: Μιχάλης Φραγκιαδάκης

Το Agrologies είναι μια πλατφόρμα βασισμένη στην τεχνολογία των Ασύρματων Δικτύων Αισθητήρων, που θα επιτρέπει στους αγρότες να ελέγχουν εξ αποστάσεως τις καλλιέργειές τους.

Σκοχεύουμε στη δημιουργία μιας συσκευής που θα επιτρέπει στους αγρότες να προγραμματίζουν το πότισμα των καλλιεργειών, ανάλογα με τις καιρικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες της περιοχής. Τις λειτουργίες αυτές, ο χρήστης θα μπορεί να τις διαχειρίζεται μέσω μιας ιστοσελίδας και μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα. Ενδεικτικά, αισθητήρες υγρασίας θα τοποθετηθούν στο έδαφος και τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται στην εφαρμογή για έλεγχο από τον χρήστη. Το Agrologies θα επιτρέπει στους αγρότες να έχουν άμεση πρόσβαση σε δεδομένα καιρικών συνθηκών και προβλέψεων, καθώς και σε δεδομένα τοπικών περιβαντολογικών παραγόντων όπως η θερμοκρασία, η υγρασία κλπ.

Η μείωση της σπατάλης νερού μέσω της άρδευσης είναι από τους αρχικούς μας στόχους, καθώς επίσης και η δημιουργία αποδοτικότερων καλλιεργειών εκμεταλλευόμενοι τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Μέσα απο το Agrologies προσπαθούμε να κάνουμε την γεωργία, πιο αποτελεσματική και πιο ελκυστική για τους νεότερους Έλληνες.

Στοιχεία ομάδας: Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Ελένη Καβαλλιεράτου

Χορηγοί + Υποστηρικτές

Crazy Business Ideas. IST College

Υπό την Αιγίδα

Μέγας Χορηγός

Χορηγός Γεύσης

Χορηγός

Χορηγοί Επικοινωνίας

Υποστηρικτές